Lupa kasvaa -hankkeemme Kolarin Rakennustarvikkeen kanssa on edennyt koulutusvaiheeseen. Sekä yrityksen henkilöstö että asiakkaat odottavat jo T5-käyttöönottoprojektin työn hedelmiä.

Rakennusalan tukku- ja vähittäiskauppa Kolarin Rakennustarvike on pian saamassa käyttöönsä uuden verkkokaupan ja toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) yhdistävän liiketoiminta-alustan, joka helpottaa yrityksen arkea ja kasvattaa jalansijaa markkinoilla.

Projekti on Kolarin Rakennustarvikkeelle ilmainen, sillä hanke kuuluu viime kesänä käynnistyneeseen Lupa kasvaa -kampanjaamme, jossa lahjoitamme kahdelle pk-yritykselle Oscarin Liiketoiminta-alustan käyttöönoton. 

Tutustu projektin aiempiin vaiheisiin

Konsulttimme matkasivat Kolariin tutustumaan myymälään, tuotteisiin sekä toimitiloihin ja kouluttamaan Kolarin Rakennustarvikkeen henkilöstön järjestelmän saloihin. Projektin koulutusvaiheessa käydään läpi järjestelmän peruskäyttöä konkreettisesti.

”Painotamme koulutuksen pitkälti myynnin prosesseihin, kuten myyntitilausten käsittelyyn ja tarjousten tekemiseen”, Oscarin projektipäällikkö Henrik Johnsson kertoo.

Datan keräämistä ja verkkokaupan rakentamista

Kolarin Rakennustarvikkeen henkilöstö kauppias Jaana Riihijärven ja hallinnosta vastaavan Janne Tolosen johdolla on puolestaan tehnyt paljon pohjatyötä ja vienyt perusdataa järjestelmään.

”Emme halunneet vanhasta järjestelmästä viedä mitään uuteen järjestelmään, sillä sinne oli niin monen vuoden ajan kerätty kaikenlaista roskaa. Se tarkoitti, että jouduimme käsin keräämään tiedot Exceliin. Siinä oli aikamoinen työ ja on edelleen”, Tolonen kertoo.

Verkkokaupan rakennus on jo hyvässä vauhdissa, ja tuotteita ollaan viemässä T5-järjestelmästä verkkokaupan puolelle.

”Seuraavaksi lähtee kunnon ulkoasuremontti liikkeelle. Valmiista verkkokaupasta ihmiset pääsevät katsomaan, mitä kaikkea oikeasti löytyy saldoilta tai mitä on tulossa tai on valikoimassa ylipäätään”, Oscarin sovelluskonsultti Jussi Selänne sanoo.

”On tärkeää, että valikoiman näkee netistä”

Uusi järjestelmä helpottaa merkittävästi Kolarin Rakennustarvikkeen arkea.

”Varastotyössä se vähentää turhaa juoksua. Näemme esimerkiksi puutavaran pituuden suoraan kassajärjestelmästä, eikä kenenkään tarvitse joka kerta juosta ulos mittailemaan. Saamme järjestelmään myös hyllypaikat ja tavarat löytyvät paljon helpommin”, varastotyöntekijä Petri Ekman iloitsee.

Verkkokauppa puolestaan parantaa merkittävästi asiakaspalvelua.

”Olemme näkyvämpiä asiakkaalle. Asiakkaat näkevät suoraan esimerkiksi, mitä meiltä löytyy varastosta ja mikä on tilaustavaraa”, Janne Tolonen sanoo.

”On kauhean tärkeää, että valikoiman näkee netistä, ja voi jo kotona varmistaa, löytyykö jotakin tuotetta. Ei tule sitten tyhjänajoa”, Kolarin Rakennustarvikkeen asiakas Reijo Laitamaa summaa.